Електричниот Porsche Taycan со нов рекорд на Нирбургринг (Видео)

Новото најдобро достигнување со 100% електричен автомобил е 7 минути и 42 секунди, регистрирано кај претставник пред производство на новиот модел

Porsche објави дека компанијата постави нов рекорд на легендарната патека Нирбургринг со електричниот Taycan. Објавувањето на ова достигнување за Taycan е уште едно што го направи Porsche. Во последните неколку недели, марката најави дека помина 3.425 километри за 24 часа со прототипот на електричното возило, како и последователно (26 пати) забрзување од 0 до 200 km на час без оптоварување.

7:42 min

Пред само неколку дена, ги видовме првите слики на од Taycan и сфативме дека електричниот автомобил ќе биде првиот во светот што целосно ќе ја интегрира апликацијата Apple Music.

Поврзани вести

Back to top button