fbpx

Роботот Atlas направи салто наназад

Boston Dynamics продолжува со развој на роботот Atlas, кој досега во повеќе наврати го изненади светот со своите вештини и акробации, а последната е салто наназад

Boston Dynamics продолжува со развој на роботот Atlas, кој досега во повеќе наврати го изненади светот со своите вештини и акробации, а последната е салто наназад! Компанијата Boston Dynamics, сопственост на Alphabet Holding, создаден за потребите на американската армија, од неодамна премина во рацете на јапонската SoftBank.

Плановите на новите сопственици се уште не се објавени, но инженерите од компанијата продолжуваат да ги усовршуваат проектите на кој работеле и досега. Добро познатиот робот, Atlas, веќе совлада многу акробатиции и „своите вештини“ ги демонстрираше со огромна самодоверба. Во неговиот „последен зафат“ демонстрира салто наназад?!

Поврзани вести

Back to top button