fbpx

Škoda со Fabia RS како хибрид

Škoda ќе ја врати набилданата верзија на својот хечбек Fabia. Тој повторно ќе добие дополнување RS во неговото име, но овој пат тоа ќе биде управувано од хибриден агрегат

Изведбата на Fabia RS ќе биде дел од главната концептна програма на VW, која овозможува создавање на неколку спортски верзии на сегашните модели. Сите од нив ќе се потпрат на хибридната погон, со цел да ја покажат предноста на електричните мотори пред масовното воведување на електромобилите во реалниот живот. Покрај Чесите и други брендови од Групацијата ќе понудат свои слични модели со хибридни единици. Во Seat, автомобилите од ваков вид ќе дебираат на пролет под брендот Cupra.

Škoda Fabia RS

Fabia RS

Чешкиот производител објави дека се откажува од Fabia RS уште во 2013 година. Тогаш генерациите на моделот беа сменети, а компанијата одлучи дека нема смисла да се произведува автомобил за кој се заинтересирани неколку клиенти, но работите во последно време добија поинакви димензии.

Поврзани вести

Back to top button