fbpx

Токио 2017: Lexus веќе има визија за новиот LS

Lexus ја покажа актуелната генерација на седанот LS во почетокот на оваа година, но Јапонците веќе имаат визија за тоа како ќе изгледа неговиот наследник

Главните насоки за развој се импресионирани од LS + студиото, кое го изложува концептот на Саемот за автомобили во Токио.

Во поглед на дизајнот, LS + ги развива понатаму идеите врз сегашниот модел, а повеќе од јасно е присуството на уште поголема решетка во предниот дел. Тој е надополнет со огромни, со повеќе краци, фелни, сокриени под мускулните сводови над тркалата. Фаровите користат ласерска технологија, а страничните ретровизори се заменети со мали камери.

Lexus LS + Concept

LS + Concept
Важна новина кај LS + Concept е присуството на последната генерација автономни технологии на брендот, кои се очекува да достигнат сериско производство во 2020 година. Автомобил со овие технологии ќе е доволно паметен да се движи целосно самостојно на автопатот, менувајки ги лентите, вклучувајки се восообраќај и извршувајки ги сите останати операции без интервенција на возачот.
LS + Concept

Поврзани вести

Back to top button