fbpx

Volkswagen дел од нова Алијанса

Концернот Volkswagen и кинески производител JAC се договорија за создавање на компанија со заедничко вложување за разработка на мултифункционални автомобили, соопштува Auto.Mail

Компанијата Anhui Jianghuai Automobile Co., Ltd (JAC) е еден од најпознатите производители на автомобили и комерцијални возила во Кина. Нејзиното седиште се наоѓа во градот Хефест, а главна продукција се имено мултифункционалните товарни машини, теренци, седани и автобуси.

Покрај тоа компанијата произведува и компоненти за суспензија, менувачи и мотори. Двете страни веќе потпишаа протокол кој предвидува идна соработка. Тоа е втор чекор во слична насока, откако во јули VW Group и JAC се договорија да создадат заедничка компанија за производство на електрични возила.

JAC

VW Group и JAC

Компаниите планираат да си помагаат во сите насоки, вклучувајки го дизајнот на автомобили, создавање на нови технологии, а исто така подобрување на квалитетот и развој на комерцијалните возила. Во новото претпријатие VW и JAC ќе има подеднакво учество – по 50%.

Поврзани вести

Back to top button