Volkswagen со нов пикап во Бразил

Volkswagen објави дека бразилската поделба на компанијата ќе претстави нов концепт на пикап за време на меѓународниот саем во Сао Паоло на 6 ноември

За момент, од Volkswagen не споделија многу детали за новиот концепт, а коментираат дека тој ќе ги содржи традиционите квалитети на типичните повеќенаменски модели, а притоа ќе биде и погодно решение за употреба во урбана средина.

Друга интересна карактеристика на концептуалниот развој, врз кој ќе се обрне внимание од Volkswagen, е товарниот простор, за кој од компанијата коментираат дека ќе понуди дополнителна флексибилност благодарение на модуларната платформа.

Пикапот на Volkswagen, ќе биде опремен со систем за погон на четири тркала, кој е развиен врз основа на модуларната платформа MQB, а истиот е позициониран под Amarok.

Од Volkswagen, исто така велат дека концептот ќе биде пуштен во сериско производство за бразилскиот пазар, а крајната верзија многу малку ќе се разликува од концептуалната.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close