fbpx

Volvo го покажа целосно новиот XC40

Volvo ги понуди првите официјални фотографии, информации и видео на целосно новиот пазарен предлог - малиот SUV модел XC40

Производителот на луксузни автомобили Volvo ги понуди првите официјални фотографии, информации и видео на целосно новиот пазарен предлог – малиот SUV модел XC40. Паралелно со премиерата на својот нов автомобил, од компанијата ја објавија и новата програма Care by Volvo со помош на која со еднаква месечна претплата, ветуваат стандардни во моментов чекори при купувањето на нов автомобил, како преговори за цената на возило, првична исплата и разлики во цените.

Care by Volvo, која започна како пилот со новиот XC40, ќе им понуди на клиентите на марката и можност за дополнителни услуги, како надополнување на возилото, чистење, сервисирање и други поединости, директно од претставникот на компанијата. Друга интересна и пилот новина кај Volvo XC40 е системот Volvo on Call која му овозможува на сопственикот да го обезбеди својот автомобил на претставници на семејството или пријателите со помош на специјален софтвер клуч. Инаку, Volvo XC40 е третиот глобален SUV предлог на фирмата, но и прв, создаден на новата модуларна платформа на марката- CMA која ќе биде користена во сите идни модели од серијата 40 на компанијата, вклучувајќи и целосно електрични автомобили.

XC40 ветува за идните сопственици максимална безбедност, а за оваа цел се потпира на сите состави и системи познати од поголемите претставници од семејството на брендот, Серија 60 и Серија 90 системи. Од Volvo коментираат дека новиот предлог ќе биде најдобро опрема претставник во неговиот премиум сегмент. Опремата на XC40 ќе може да открие системи како што се Pilot Assist, City Safety, камера за видео надзор околу целото возило и многу повеќе. При појавата на пазарот, Volvo XC40 ќе се нуди со D4 дизел и T5 Drive-E бензински мотор, а подоцна ќе бидат лансирани и верзии со хибриден и целосно електричен погон.

Новиот модел ќе биде и првата понуда на компанијата, која ќе биде достапна со нов трицилиндерски мотор. Производството на XC40 ќе започне во ноември, но Volvo веќе ги прифаќа барања за новиот автомобил.

Поврзани вести

Back to top button