fbpx

Како ќе звучат идните електромобили од Nissan

Освен неколкуте концептни верзии кои Nissan ги демонстрира за прв пат во светот за време на меѓународниот саем во Токио, компанијата објави и уште една интересна новина

Освен неколкуте концептни верзии кои Nissan ги демонстрира за прв пат во светот за време на меѓународниот саем во Токио, компанијата објави и уште една интересна новина, која можеме да очекуваме кај секој еден од идните електрични модели на брендот.

Nissan

Станува збор за технологија Canto. Всушност тоа е подесен звукот што ќе го нудат идните електрични модели при возење со брзина до 30 km/h или согласно локалните прописи. Создаден е со посебен акцент, со цел зголемување на безбедноста на другите учесници во сообраќајот, а особено пешаците. Звукот Canto ќе се менува динамично во зависност од тоа дали електричните возила забрзуваат, ја намалуваат брзината или се движат наназад.

Поврзани вести

Back to top button