fbpx

Nissan работи на нов седан

Јапонскиот производител Nissan развива целосно нов седан

Ова го соопшти претставник на компанијата за време на автосалонот во Лос Анџелес. Во разговор со новинарите, потпретседателот на северноамериканското поделба на Nissan, Мајкл Банс, кој е одговорен за планирање, категорично изјави:„Седанот не умрел”.

Тој може да биде одлична опција за некои пазари, вклучувајки го и овој во САД.“ Банс додаде дека во Nissan едноставно имаат потреба за да се направи целосно нов автомобил од оваа класа. Во компанијата се убедени дека многу од клиентите на брендот ќе бидат задоволни со стилски седани, а не од скапи возила.

Топ-менаџерот смета дека седаните нудат одлична можност за идна електрификација на Nissan, бидејки нивната конструкција е идеална за поставување на електрични погонски агрегати. Во компанијата веќе работат на таков модел на струја, а тој ќе се појави во 2019 година.

Идниот седан на електрична енергија ќе се нуди во две варијанти – достапен, кој ќе е под брендот Nissan, и луксузен под премиум производителот- Infiniti.

Поврзани вести

Back to top button