ИНТЕРЕСНО

Tesla Model 3 ја „растури“ конкуренцијата

Tesla Model 3 ја „растури“ конкуренцијата

Според изданието Insideevs, во изминатиот месец продажбата на Tesla Model 3 во САД изнесувала 13.000 единици, што ја надминува вкупната…
INFINITI со нов електро концепт на Pebble Beach Concours d’Elegance

INFINITI со нов електро концепт на Pebble Beach Concours d’Elegance

Од компанијата коментираат дека новата креација означува почеток на промените во дизајнот и оцртува нова визија, која INFINITI ја презема…
Nissan со над 4.000 продадени LEAF во јули во Европа

Nissan со над 4.000 продадени LEAF во јули во Европа

А, посебно треба да се истакне велат Јапонците се поголемата побарувачка за електричниот Nissan LEAF. Со највисок пазарен удел во…
Бројот на нови автомобили во Германија значително ќе се намали?

Бројот на нови автомобили во Германија значително ќе се намали?

Ова е јасно од сегашниот индекс на концесија, кој го објавуваат секој месец Фердинанд Дуденхофер, професор на Универзитетот во Дуизбург-Есен…
На електрични автомобили им треба похрабар дизајн

На електрични автомобили им треба похрабар дизајн

Голем дел од учесниците во анкетата организирани од публикацијата, кои одговориле на ова прашање, се на мислење дека електричните автомобили…
Mazda: Ние не лажевме! Но, беа направени грешки …

Mazda: Ние не лажевме! Но, беа направени грешки …

За да разјаснат ситуација Mazda понуди извештај до Министерството за земјоделство, инфраструктурата, транспортот и туризмот (MLIT) на Јапонија, во кој…
Каде се продаваат дизелите од Германија?

Каде се продаваат дизелите од Германија?

Ова станува јасно од анализа на одделот за логистика на Универзитетот Вирцбург-Швајнфурт, подготвен во соработка со Здружението на европскиот бизнис.…
Ferrari го загатна 812 Monza

Ferrari го загатна 812 Monza

Проектот засега ја носи ознаката F176 и се претпоставува дека ќе биде изграден врз основа на 812 Superfast, а ќе…
Shell инвестира во „мистериозна“ стартап компанија за електромобили

Shell инвестира во „мистериозна“ стартап компанија за електромобили

Многумина се обидуваат да го решат, но таинствена стартап компанија, со име Ample од Сан-Франциско, основана во 2014 година, смета…
Ford Ranger и VW Amarok на заедничка платформа во иднина

Ford Ranger и VW Amarok на заедничка платформа во иднина

Во пракса, тоа значи дека двата пикапи може да делат заедничка архитектура, а главна цел ќе биде споделување на трошоците…
Back to top button
Close