ИНТЕРЕСНО

Hyundai со 10 електромобили во Европа до 2020 година

Hyundai со 10 електромобили во Европа до 2020 година

– Не верувам дека целосната електрификација ќе биде решение за пазарот во блиска иднина, бидејки дури и по пет години…
Во Шангај првата MINI LIVING зграда во светот

Во Шангај првата MINI LIVING зграда во светот

Со MINI LIVING, брендот MINI се спротивставува на овие трендови и го спроведува првиот Co-Living проект во Кина. Заедно со…
Лондонските автобуси се движат на … кафе!

Лондонските автобуси се движат на … кафе!

Ова е прв случај во кој биогориво добиено од кафе талог се користи во системот на јавниот транспорт според BBC.…
Започна производството на возилата за кабинетот на Путин

Започна производството на возилата за кабинетот на Путин

Информациите се објавени од страна на Rossiyskaja Gazeta, која го цитира министерот за индустрија и трговија, Денис Мантуров. Според зборовите…
Се поголема побарувачка на електрични автомобили во светот

Се поголема побарувачка на електрични автомобили во светот

За јули, август и септември продажбата на електрични и plug-in хибриди надминаа 287.000 примероци, што е за 63% повеќе во…
Целата приказна за Ford Mustang

Целата приказна за Ford Mustang

Автомобилот за првпат беше прикажан на саемот во Њујорк. Веќе на стартот за моделот се крена многу прав, а вистински…
Polestar започна со изградба на високотехнолошки погон

Polestar започна со изградба на високотехнолошки погон

Според плановите на компанијата, комплексот Polestar Production Centre треба да е завршен во средината на следната година, по што ќе…
Toyota и Suzuki со заеднички електрични возила

Toyota и Suzuki со заеднички електрични возила

Toyota Motor Corporation и Suzuki Motor Corporation објавија дека двете компании потпишаа меморандум за разбирање, со што означија почеток на…
Еден милион Fiat Panda од четвртата генерација

Еден милион Fiat Panda од четвртата генерација

Автомобилот е City Cross 1.2 69 HP, со бела боја и off-road дизајн. Panda предлага три различни модификации- функционален градски,…
Системот за сопирање во итни ситуации задолжителен!

Системот за сопирање во итни ситуации задолжителен!

За да стапи на сила новиот закон, истиот мора да биде изгласан и од Европската комисија (ЕК). Таа се очекува…
Back to top button
Close