ИНТЕРЕСНО

Renault планира 21 нов модел и приходи од 70 милијарди долари

Renault планира 21 нов модел и приходи од 70 милијарди долари

На крајот на овој период, приходите на францускиот производител треба да бидат над 70 милијарди долари. Овој резултат треба да…
Škoda се покажа како премногу успешна за VW групата

Škoda се покажа како премногу успешна за VW групата

Ројтерс објави дека некои од мерките се трансфер на дел од чешката продукција во Германија и зголемување на цените за…
Познати финалистите за изборот Autobest 2018

Познати финалистите за изборот Autobest 2018

Овие автомобили ќе се конкурираат за титулата Best Buy Car of Europe in 2018, односно автомобил кој нуди најмногу за…
Електричните модели на Škoda нема да бидат под посебен бренд

Електричните модели на Škoda нема да бидат под посебен бренд

Škoda има намера буквално да го поплави пазарот со електрични автомобили од различни класи, а ова ќе почне да се…
Honda лансира два електрични модели догодина

Honda лансира два електрични модели догодина

Honda планира да лансира два нови електрични модели во 2018 година, а заедно со нив под полна пареа оди и…
Во Европа започна уникатен проект со електрични автономни автомобили

Во Европа започна уникатен проект со електрични автономни автомобили

Métropole Rouen Normandie, Normandy Region, Transdev, Groupe Renault, Caisse des Dépôts и Groupe Matmut започнаа уникатен за автомобилскиот свет во…
GM со најмалку 20 нови електрични автомобили до 2023 година

GM со најмалку 20 нови електрични автомобили до 2023 година

General Motors ја покажува својата посветеност на електрификацијата на автомобилите со објавување дека до 2023 година компанијата ќе лансира минимум…
Toyota го прекина производството во Австралија

Toyota го прекина производството во Австралија

Јапонскиот производител одржа специјална церемонија, на која учествуваа поранешни и сегашни вработени, менаџери, добавувачи и дилери, на која беше ритуално…
Најпопуларните електромобили и хибриди во 2017 година досега

Најпопуларните електромобили и хибриди во 2017 година досега

Продажбата на електрични автомобили и хибриди постојано поставува нови и нови рекорди во светот. Глобалните конверзии на електромобилите и хибридите…
На автосалонот Монако 2018 во преден план екологијата и иновациите

На автосалонот Монако 2018 во преден план екологијата и иновациите

Монако 2018 ќе се фокусира првенствено на прикажување на еколошки и иновативни возила – електрични, хибридни, водородни… и на алтернативни…
Back to top button
Close