ИНТЕРЕСНО

Geely ги финансира новите Lotus зафати

Geely ги финансира новите Lotus зафати

Со преземање на работите од страна на кинезите, работите добиваат поинакви димензии. Шефот на Lotus, Жан-Марк Галес објави дека е…
Suzuki е најпопуларниот компактен бренд во светот

Suzuki е најпопуларниот компактен бренд во светот

Рангирањето е направено на база на обемот на глобалната продажба на автомобилските производители, во сегментите А и В. Во пријавени…
Продажбата на автомобили ќе опадне во следните 20 години

Продажбата на автомобили ќе опадне во следните 20 години

Во моментов, на најголемите пазари во светот, во САД, Европа, Кина и Индија, се продаваат околу 80 милиони нови автомобили,…
Моторите со внатрешно согорување ќе исчезнат до 2050 година

Моторите со внатрешно согорување ќе исчезнат до 2050 година

Според гигантот од 2040 година натаму тие ќе бидат само 10% од новите автомобили и тоа како дел од хибриден…
Французи нудат роботакси за 250.000 евра

Французи нудат роботакси за 250.000 евра

Во текот на летото, компанијата објави 15-метарски шатлови, кои се веќе дел од бизнис-просторот во Париз. Сега Navya Technologies, чии…
Книга за Ferrari со цена како Porsche 911

Книга за Ferrari со цена како Porsche 911

Проценетата цена на изданието со 852 страници во формат 51 на 51 cm и тежина 37 kg варира помеѓу 125.000…
Прва награда за новата генерација на Nissan LEAF

Прва награда за новата генерација на Nissan LEAF

Новиот Nissan LEAF, кој ќе биде пуштен во продажба во почетокот на следната година, пристигнува на пазарот со сосема нов…
Mercedes-Benz, Porsche и BMW плаќаат огромни казни во Јужна Кореја

Mercedes-Benz, Porsche и BMW плаќаат огромни казни во Јужна Кореја

Mercedes-Benz, Porsche и BMW ќе треба да платат вкупно 70,3 милијарди вони – околу 63 милиони американски долари, откако се…
Кој е најсигурниот мал SUV?

Кој е најсигурниот мал SUV?

Тие „потфрлија“ во оваа студија во категоријата на мали SUV изданија, каде до неодамна беа водечки. What Car? е една…
Кинескиот конкурент на Tesla – NIO, доби милијарди долари

Кинескиот конкурент на Tesla – NIO, доби милијарди долари

Ова е објавено од страна на Ројтерс, осврнувајки се на неговите извори. Меѓу новите инвеститори во NIO се американскиот хеџ-фонд…
Back to top button
Close