ИНТЕРЕСНО

Економистите предлагаат „данок за возење во метеж“?!

Економистите предлагаат „данок за возење во метеж“?!

Таков предлог нудат американски и германски експерти, со кој ќе се придонесе за намалување на сообраќајниот метеж во градовите и…
Дали Volkswagen е вовлечен во нов скандал?

Дали Volkswagen е вовлечен во нов скандал?

Производителот повлекува од пазарот 124 000 возила, за да избегне нови казни, пишува списанието Spiegel. Станува збор за метал кадмиум.…
Кои се градовите со најдобра инфраструктура за електромобилност?

Кои се градовите со најдобра инфраструктура за електромобилност?

Лондон е град со најдобра инфраструктура за електрични возила, според анализата на 89 градови, спроведена од Spotahome. Главниот град на…
Hyundai сака да го надмине Alfa Romeo според дизајнот

Hyundai сака да го надмине Alfa Romeo според дизајнот

Секое возило од гамата на компанијата треба да биде уникатно, но да ги зачува цртите на компанијата, а брендот да…
FCA ја обвини Mahindra за копирање

FCA ја обвини Mahindra за копирање

Имено, цената на индиската машина изнесува импресионирачки 15.499 долари, што е навистина многу под моделите на Јеер. Во жалбата поднесена…
Kia Rio и Stinger со признанија од J.D. Power APEAL

Kia Rio и Stinger со признанија од J.D. Power APEAL

Оваа двојна награда донесе 8 поени во вкупниот резултат за брендот, со кој Кia повторно е рангирана меѓу првите 10…
Трамп: Пониската потрошувачка на гориво доведува до катастрофи…

Трамп: Пониската потрошувачка на гориво доведува до катастрофи…

Според објавени документи, еден извештај тврди дека „поекономични автомобили ќе доведат до повеќе смртни случаи на патот“. Логиката е следнава?!…
Дизелот ја загуби водечка позиција во Европа за една година

Дизелот ја загуби водечка позиција во Европа за една година

Според статистиката во 2016 година, со дизел мотор биле опремени 49.4% од новорегистрираните автомобили, а бензинските стигнале до ниво од…
VW Golf останува на врвот на Европа

VW Golf останува на врвот на Европа

Според JATO Dynamics, Volkswagen Golf за 6 месеци има реализација од 257.550 примероци – 8% повеќе од истиот период лани.…
Tesla избира меѓу Германија и Холандија

Tesla избира меѓу Германија и Холандија

Публикацијата ги наведува и претставниците на администрацијата вклучени во преговорите. Американскиот гигант Tesla веќе започна преговори со претставниците на два…
Back to top button
Close