ИНТЕРЕСНО

Mazda, Denso и Toyota ќе развиват електрични автомобили

Mazda, Denso и Toyota ќе развиват електрични автомобили

Mazda, Denso и Toyota велат дека новата компанија ќе работи со избрани вработени од трите компании. Се очекува да се…
Нов удар за Volkswagen AG

Нов удар за Volkswagen AG

Европската комисија го казни шведскиот производител на автомобили Scania со 880,5 милиони евра за недозволено здружување во картел со други…
Младите Германци не се „палат“ на автомобили

Младите Германци не се „палат“ на автомобили

Ако пред само неколку години, автомобилот беше сон и симбол на успехот за Младите Германци. Денес тој се подредува на…
Дизел автомобилите со рекордно ниска побарувачка во Европа

Дизел автомобилите со рекордно ниска побарувачка во Европа

Пазарната партиципација е намалена до ниво од 46,3% за првата половина на оваа година. Во однос на 50,2% на крајот…
Škoda ја мина границата од 20 милиони произведени автомобили

Škoda ја мина границата од 20 милиони произведени автомобили

Ова е објавено од страна на прес-службата на брендот. Јубилејното возило кое се симна од производствените ленти на фабриката во…
Dyson вложува 1,3 милијарди долари во електромобил

Dyson вложува 1,3 милијарди долари во електромобил

Сензационална вест на познатиот британски производител на правосмукалки и вентилатори Dyson, кој најави дека има намера да инвестира една милијарда…
Jaguar Land Rover ги посакува Alfa Romeo и Maserati

Jaguar Land Rover ги посакува Alfa Romeo и Maserati

Jaguar Land Rover ќе се обиде да купи најмалку еден производител на луксузни автомобили во иднина. Според информациите од агенцијата…
Само три производители ќе ги исполнат новите еколошки стандарди

Само три производители ќе ги исполнат новите еколошки стандарди

Повеќето големи автомобилски производители нема да успеат да ги задоволат, поставените од властите во ЕУ, нови стандарди на штетни емисии…
Пет ѕвездички од EuroNCAP за новиот Renault Koleos

Пет ѕвездички од EuroNCAP за новиот Renault Koleos

Моделот беше тестиран согласно новиот 2016 EuroNCAP тест-протокол. Новиот Koleos се издвои со резултат од 90% за заштита на возрасни,…
Семејниот ден на Ferrari заврши со рекорден број посетители

Семејниот ден на Ferrari заврши со рекорден број посетители

Во година во која легендарната марка ja одбележува својата 70-та годишнина, во комплексот на компанијата се собраа рекордни 18.000 луѓе.…
Back to top button