ТЕХНОЛОГИЈА

Вулканите важни за електричните автомобили

Вулканите важни за електричните автомобили

Некои од најголемите вулкани на Земјата можат да играат многу важна улога во развојот на електрични возила. Ова го покажува…
Kрај за стандардниот клуч за стартување

Kрај за стандардниот клуч за стартување

Технолошкиот гигант Bosch најави дека за време на салонот во Франкфурт ќе го претстави за прв пат иновативниот систем Perfectly…
Космосот нов предизвик за Suzuki

Космосот нов предизвик за Suzuki

Конкурсот на Google – Lunar X Prize, влегува во најинтересниот дел, во кој ќе бидат дефинирани најдобрите инженери и технолошки…
Continental создаде револуционерна конструкција

Continental создаде револуционерна конструкција

Производителот на гуми Continental претстави сосема нов проект на пневматици, кои ги комбинираат фелните и сопирачкиот диск во едно. Ова…
Tesla со станиците за полнење во домовите на своите клиенти

Tesla со станиците за полнење во домовите на своите клиенти

Калифорниската компанија за производство на електрични возила Tesla почна да нуди станици за полнење што ги вградува во домовите на…
Back to top button