ИНТЕРЕСНО

Париз и Renault Group со заеднички проект за електрична мобилност

Париз и Renault Group со заеднички проект за електрична мобилност

Плановите за развој на новиот проект вклучуваат кратки, средни и долгорочни референци, а крајната цел е понуда на алтернативна урбана…
Кои се најпродаваните електромобили во Европа?

Кои се најпродаваните електромобили во Европа?

За првите пет месеци од годината, по излегување на новото поколение на електриниот модел, се забележува раст од 56% во…
Што ли сака Маск?

Што ли сака Маск?

Mаск со гордост потенцира пред јавноста дека компанијата остварила производство од 7.000 возила во текот на една недела, со што…
Volkswagen Group инвестира милијарда евра во планот на INDIA 2.0

Volkswagen Group инвестира милијарда евра во планот на INDIA 2.0

Според новата иницијатива на Volkswagen Group, Škoda Auto ќе одговара за настапот на Групацијата и добива ексклузивност за развој на…
Луксембург и Лихтенштајн со најмногу возила по бројот на жители

Луксембург и Лихтенштајн со најмногу возила по бројот на жители

Меѓу членките на ЕУ на самиот врв е Луксембург, каде има регистрирано 662 автомобили на илјада жители, а во првите…
Volkswagen му подарува 12 подвижни полначи на Волфсбург

Volkswagen му подарува 12 подвижни полначи на Волфсбург

Дис додаде дека освен подарокот, Volkswagen ќе инвестира за развој на инфраструктура за полнење на електрични возила во градот, плус…
Салонот во Детроит во јуни или октомври?

Салонот во Детроит во јуни или октомври?

На 27 јули оваа година, ќе биде објавено кога ќе има нов датум за одржување на салонот од 2020 година,…
Koи се најдобро продаваните SUV изведби во светот?

Koи се најдобро продаваните SUV изведби во светот?

Кои се најбараните пазарни понуди на глобално ниво во овој сегмент покажува новата студија на агенцијата Focus2Move. Според податоците на…
Modulo Style нова подмарка на Honda

Modulo Style нова подмарка на Honda

Првиот модел со амблем на подмарката ќе биде Fit, познат на европскиот пазар како Jazz. Во Јапонија, Honda веќе има…
Ford го пропушта салонот во Женева следната година?

Ford го пропушта салонот во Женева следната година?

Синиот овал донесе конечна одлука да го пропушти салонот во Женева, а информациите се директно од врвот на компанијата. Главната…
Back to top button
Close