ИНТЕРЕСНО

Ford е брoj 2 непремиум бренд во прегледот на J.D. Power за 2017

Ова е најдобро рангирање на брендот досега во 31-годишната историја во извештајот. Ford го намали бројот на проблеми на 100…

BMW произведе 100.000 претставници од моделот i3

Со ова компанијата го зацврсти својот статус како еден од лидерите во областа на електрифицирани возила. За време на официјалниот…

Напливот на електромобили ќе предизвика криза во некои земји?

Во 2030 година се очекува огромни загуби за нафтената индустрија, што ќе биде штетно за буџетот на некои земји. Експертите…

Seat се сели од Каталонија?

Според него политичката стабилност и законитоста во регионот се од исклучителна важност за компанијата, работниците и акционерите. Централата на Seat…

Крајот на дизел моделите на Toyota за Европа?

Ова стана јасно од актуелното интервју на Дидие Лерој, кој е член на раководниот тим на брендот за Стариот континент,…

Škoda Auto произведе 10.000.000 менувачи

Трансмисиите произведени во двете фабрики на брендот, во Млада Болеслав и Врехлаби, се користат како за моделите од нивна продукција,…

Mercedes-Benz продаде 5.555.555 компактни автомобили

Од Mercedes-Benz велат дека ако првите генерации на A класа, B класа, CLA, CLA Shooting Brake и GLA, ги привлекоа…

Новите возила трошат до 60% повеќе гориво отколку што е наведено

Организацијата тестираше 30 возила од сите големини и типови и нивниот просечен резултат е 23% повеќе гориво од податоците добиени…

AвтоВаз со 12 нови модели до 2026

Според нив, до 2019 година ќе започне производство на два нови модели, а уште четири ќе бидат обновени. До 2026…

VW Golf и натаму на лидерската позиција

Според последните податоци на JATO Dynamics: резултатот за септември е 1.461.683 единици, што претставува намалување од 2,2% во споредба со…
Close