НАСЛОВНА

Импресионирачки салон на Aston Martin во Токио

Импресионирачки салон на Aston Martin во Токио

Комплексот се наоѓа во округот Ајома, во Токио и опфаќа површина од 1.000 квадратни метри, вклучувајќи изложбен центар, како и…
Најпопуларниот Volkswagen станува електричен автомобил

Најпопуларниот Volkswagen станува електричен автомобил

Тој сепак прецизира дека сеуште не е донесена конечна одлука кога тој би се појавил на пазарот. Сметаме дека ако…
Добредојде за новото BMW X3!

Добредојде за новото BMW X3!

Новото BMW X3 успеавме предпремиерно да го снимиме во просториите на М-Кар. При своето лансирање во 2003 година најави еден…
Луѓето нема да се откажат од поседување автомобил

Луѓето нема да се откажат од поседување автомобил

Продажбата на автомобили во светот продолжува да расте, а алтернативните форми на мобилност и понатаму имаат минимално влијание врз овој…
BMW со две светски премиери во Лос Анџелес

BMW со две светски премиери во Лос Анџелес

Од BMW Group посочуваат дека следејќи ја стратегијата за промоцијата на 25 електрифицирани возила, вклучувајќи и 12 целосно електрични, до…
Кои се најдобро продаваните електромобили во светот годинава?

Кои се најдобро продаваните електромобили во светот годинава?

По подолго време веќе не е лидер Нисановиот модел Leaf, туку тоа е BAIC EC180. Како што велат во своите…
Нова апликација „Прашај го Mercedes”

Нова апликација „Прашај го Mercedes”

Директорот кој одговара за дигиталниот развој на Mercedes, Сабине Штанерт, објасни дека станува збор за апликација, која ќе се нуди…
Нов врв во лагите за ефикасност на горивото

Нов врв во лагите за ефикасност на горивото

Резултатите од новата студија на ICCT, покажуваат дека автомобилските компании никогаш не „излажале толку лошо“ за потрошувачката на своите автомобили,…
Дали има пилот во … автомобилот?

Дали има пилот во … автомобилот?

Waymo, проект на Google гигант, започна со тестирање на автомобили со автоматска контрола без да има некој на возачкото седиште.…
ЕУ бара побрзо темпо на електрификација на континентот

ЕУ бара побрзо темпо на електрификација на континентот

Општо земено, ЕК планира сериозно да ги мотивира производителите на автомобили да прават се повеќе и повеќе електрични возила. Властите…
Back to top button
Close