ИНТЕРЕСНО

VW, Daimler, Ford и BMW со пан-европска мрежа на станици за полнење

Volkswagen Group, Daimler, Ford и BMW ќе ги здружат силите за изградба на единствена мрежа на електрични станици за полнење…

Volvo продава помалку во Европа, повеќе во САД и Кина

За минатиот месец компанијата реализирала 47.841 автомобили, што значи дека продажбата за првите 10 месеци достигна 461.313 единици, а тоа…

Турција ќе прави национален автомобил

Бидејќи правење на вакво превозно средство е прилично комплексна работа, најверојатно за основа ќе биде земена машина од добро позната…

Франција продаде огромен дел од уделот во Renault

Во 2015 година, стекнување на овие акции од страна на француската влада, со кои го зголеми уделот на државното учество…

Tesla ја регистрира најголема загуба во историјата

За третиот квартал на 2017 чистата загуба на производителот е 671,16 милиони долари, а за деветте месеци од годинава резултатот…

Audi ќе лансира нов модел на секои три недели

Од нив, станува јасно дека на секои три недели од лентите во фабриките на производителот ќе се симнува по еден…

PSA ќе мора да затвори најмалку пет фабрики поради купувањето на Opel

Ова го истакнува Automotive News во својата анализа на ситуацијата во овој економски сектор. Во моментов француско-германската групација поседува 18…

Škoda со нов производствен рекорд: 1.000.000 автомобили за 10 месеци

Компанијата, исто така, коментираше дека границата е постигната за рекорден период – само десет месеци. „Достигнувањето од 1.000.000 автомобили е…

Пазарот на хибриди ќе се зголеми два пати за пет години

Тој е проценето дека ќе достигне номинала од 41 милијарда долари во 2022 година. Врз основа на сопствена студија изданието…

Продажбата на електричните возила зависи од стандардот

Всушност ова е статистика на пазарното навлегување на електрични возила на територијата на континентот и анализира врска помеѓу БДП по…
Close