НАСЛОВНА

Новите возила трошат до 60% повеќе гориво отколку што е наведено

Новите возила трошат до 60% повеќе гориво отколку што е наведено

Организацијата тестираше 30 возила од сите големини и типови и нивниот просечен резултат е 23% повеќе гориво од податоците добиени…
Токио 2017: Nissan претставува еден од најважните модели во историјата

Токио 2017: Nissan претставува еден од најважните модели во историјата

Автомобилот под името Nissan IMx Concept, својата премиера ја имаше на отворањето на саемот во Токио. Nissan IMx Concept е…
Токио 2017: Mazda покажува каква ќе биде идната „тројка“

Токио 2017: Mazda покажува каква ќе биде идната „тројка“

Димензиите на Mazda Kai се 4.420 mm должина , ширина 1.855 и 1.375 mm височина. Прототипот е 55 mm подолг,…
AвтоВаз со 12 нови модели до 2026

AвтоВаз со 12 нови модели до 2026

Според нив, до 2019 година ќе започне производство на два нови модели, а уште четири ќе бидат обновени. До 2026…
Токио 2017: Mitsubishi со e-EVOLUTION concept

Токио 2017: Mitsubishi со e-EVOLUTION concept

Целосно електричното Mitsubishi e-EVOLUTION concept се одликува со футуристички дизајн, а системот за погон на четири тркала ветува динамично претставување…
Токио 2017: Lexus веќе има визија за новиот LS

Токио 2017: Lexus веќе има визија за новиот LS

Главните насоки за развој се импресионирани од LS + студиото, кое го изложува концептот на Саемот за автомобили во Токио.…
Токио 2017: Subaru Viziv Performance Concept предвесник на следната WRX верзија

Токио 2017: Subaru Viziv Performance Concept предвесник на следната WRX верзија

Станува збор за студијата Viziv Performance Concept која користи карбонски детали во својата конструкција со цел пониска тежина, важен елемент…
Токио 2017: Zagato ја возобновува Iso Rivolta

Токио 2017: Zagato ја возобновува Iso Rivolta

Посетителите на салонот во Токио ќе можат да го видат концептот, а оние кои играат Gran Turismo Sport ќе можат…
VW Golf и натаму на лидерската позиција

VW Golf и натаму на лидерската позиција

Според последните податоци на JATO Dynamics: резултатот за септември е 1.461.683 единици, што претставува намалување од 2,2% во споредба со…
До 2030 два пати повеќе возила на патиштата во светот

До 2030 два пати повеќе возила на патиштата во светот

Според експертите, во следните 30 години бројот на возила ќе скокне скоро за два пати. Од сегашните 650 милиони на…
Back to top button
Close