ИНТЕРЕСНО

Volkswagen избра имиња на уште два електрични модели

Volkswagen избра имиња на уште два електрични модели

Тие ќе бидат искористени за новите електрични модели на брендот концептни или сериски. Во моментот гамата електрични прототипи на Volkswagen…
И Брисел забрани пристап во град на автомобили со високи емисии

И Брисел забрани пристап во град на автомобили со високи емисии

Новата зона за возила со ниски емисии на гасови опфаќа 19 општини во Брисел и не дозволува исклучоци, забраната ќе…
SoftBank стекнува 20% од Uber

SoftBank стекнува 20% од Uber

Како резултат на ова, a и севкупно проблематичната година за американската фирма, рејтингот на Uber падна за импресивни 30 отсто,…
Кина забранува производство на 553 модели, од Audi и Mercedes

Кина забранува производство на 553 модели, од Audi и Mercedes

Соодветната забрана е публикувана од страна на China Vehicle Technology Service Center (Кинески Технолошки Сервисен Центар за автомобили), известува Bloomberg.…
Geely купи 8,2% од AB Volvo

Geely купи 8,2% од AB Volvo

Акциите се преземени од инвестицискиот фонд Cevian Capital за околу 3,3 милијарди американски долари и на тој начин Geely Holding…
Автомобили што заминаа во историјата во 2017

Автомобили што заминаа во историјата во 2017

Некои од нив беа „пензионирани” поради старост, додека судбината на другите беше решена од нискиот интерес на клиентите. Треба да…
Mаск најавува и електричен пикап

Mаск најавува и електричен пикап

На одговор на прашањето за тоа дали ќе има електричен пикап, Маск објави дека ветува дека тоа ќе биде наскоро…
Каква боја да изберете за вашиот автомобил ви помага Feng Shui

Каква боја да изберете за вашиот автомобил ви помага Feng Shui

Проблемот при изборот доаѓа не само од желбата на поубавата половина, туку и поради тоа што сакаме да покажеме индивидуалност…
Chevrolet ќе се откаже од Volt во 2022 година?

Chevrolet ќе се откаже од Volt во 2022 година?

Се претпоставува дека тоа ќе се случи до 2022, а моделот е жртва на новиот курс на GM, кој вложува…
Дел од тимот од Faraday Future ќе прават електромобил

Дел од тимот од Faraday Future ќе прават електромобил

Во однос на финансиите Faraday Future навистина почна сериозно да заостанува и тоа доведе до заминувањето на клучните фигури. Сега,…
Back to top button
Close